top of page

Utilizarea Microsoft Project in Constructii
(Constructii Civile, Industriale, Agricole, Infrastructura si Instalatii Tehnologice)
Curs Autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei

Curs Autorizat Utilizarea Microsoft Project Professional in Constructii Marius Gaitan PMP, PMI-PBA
Utilizator de Microsoft Project in Constructii Certificat

19 si 20 Octombrie 2024

(2 zile - 8 ore / zi)

Curs Practic | Live Online

Acest curs este un ghid de utilizare pentru Microsoft Project Professional si a fost dezvoltat din perspectiva unui manager de proiect cu experienta practica reala in constructii, fiind completat cu informaţii pe care sa le puteţi utiliza imediat. Cursul prezinta utilizarea Microsoft Project Professional pentru industria constructiilor, prezentand pasii necesari planificarii, programarii si monitorizarii proiectelor. Acest curs valoros, urmează procesele definite în familia de Standarde ISO 21500 – Project Management şi asigura corelarea cu practica si legislatia din Romania.

EUROPROIECT ESTATE furnizează materiale de pregătire eficiente și inovatoare utilizand tehnici pedagogice moderne pentru formarea viitorilor profesionisti. Folosind teoria învățării accelerate, ne concentrăm pe proiectele din lumea reală și a tehnicilor practice pentru a ajuta cursantii noștri să învețe mai mult în mai puțin timp pentru a se utiliza Microsoft Proiect Professional. Aceasta este cursul cel mai bun, practic si complet pentru utilizarea Microsoft® Project Professional pentru aplicarea in constructii.

 

Certificatul "Certified Construction Microsoft Project Professional", un reper al excelenței în utilizarea instrumentelor de management de proiect utilizand Microsoft Project pentru construcții, care vă oferă un avantaj distinctiv în cariera dumneavoastră.

Badge-ul "Certified Construction Microsoft Project Professional", un simbol care marchează realizările dumneavoastră remarcabile și vă subliniază competențele și dedicarea.

Experienta practica de peste 40 de ani in constructii, training si consultanta in management de proiect a trainerului va va ajuta sa va imbunatatiti Tehnicile de Planificare,  Programare, Alocarea de Resurse, Buget, Colaborare, Analiza Volumului de Lucrari, Rapoarte privind progresul inregistrat, finalizarea, inchiderea proiectului si multe altele, prin utilizarea Microsoft® Project Professional. Cursul contine solutii reale, tehnici noi si inovatoare, inclusiv utilizarea comenzilor rapide.

Cursul este deosebit de util si pentru participarea la procedurile de Achizitii Publice ( SEAP / SICAP  ) - raspuns la cerintele din Documentatiile de Atribuire, Fisele de Date si Caietele de Sarcini (Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice si Hotărârea nr. 395/2016, Legea 99/2016 si Legea 100/2016 - Grafice Gantt, Drumul Critic, Diagrama PERT, Programarea activitatilor, Bugetarea Costurilor, Alocarea Resurselor, Monitorizarea si Controlul proiectului... etc., dar si pentru proiectele din domeniul privat.


Cursul este util si pentru a raspunde la cerintele din Fisa de Date si Documentatia de Atribuire pentru Cererile de Oferte din SEAP / SICAP (Ref. la - Propunerea tehnică - Metodologia pentru realizarea lucrării - activitățile cu legături bine definite cu fiecare fază, pachet de lucru și activități în pachetul de lucru; indicarea clara în planul de lucru a Drumului Critic, inclusiv programarea activitatilor si realizarea Graficului Gantt, alocarea resurselor etc.) conform HG 907/2016.

 

Cursul prezinta utilizarea Microsoft® Project  in constructii, dezvaluie cele mai bune practici si te conduce prin Ciclul de Viata al proiectului, de la planificare pana la urmarirea inchiderii. Acest curs valoros, familia de standarde ISO 21500 (Standardele pentru Management de Proiect, Portofoliu, Program)  asigurand corelarea cunostintelor de management de proiect si practica curenta din industria Constructiilor Civile, Industriale, Instalatii, Infrastructura, Instalatii Tehnologice ...etc. Spre deosebire de alte cursuri similare pentru utilizarea aplicatiei Microsoft Project, acest curs prezinta modalitatea practica de utilizarea a aplicatiei pentru managementul unui proiect de constructii (pasii necesari utilizarii aplicatiei pentru proiectele de constructii si legatura intre tehnicile de management de proiect in constructii si aplicatie, prin modelarea proceselor de constructii).

 

Microsoft ® Project Professional oferă noi modalitati puternice, îmbunătăţite vizual, pentru a gestiona în mod eficient o gamă largă de proiecte din industria constructiilor.

 

Acest curs este un ghid de utilizare pentru Microsoft Project Pro si a fost dezvoltat din perspectiva unui manager de proiect cu experienta practica reala in constructii, fiind completat cu informaţii pe care sa le puteţi utiliza practic.   

 

Cursul este si un ghid pas-cu-pas pentru utilizarea Microsoft Project Pro in industria constructiilor (civile, industriale, infrastructura, instalatii, instalatii tehnologice etc.), pentru  dezvoltarea programarii unui proiect, prezentand modalitatile de atribuire a task-urilor, obţinerea a cat mai multe rezultate si analiza acestora, astfel incat sa deveniti un manager de proiect mai bun :

 • sa deprindeti si sa stapaniti concepte şi termeni de Management de Proiect

 • sa cunoasteti interfaţa utilizator şi uneltele pentru Microsoft Project  

 • sa startati un proiect de la inceput prin crearea de activitati, milestone, programarea proiectului precum şi alocarea resurselor

 • sa puteti rezolva conflictele, urmărirea progresului înregistrat, precum şi generarea de rapoarte

 • sa puteti analiza rezultatele şi modul de efectuare a corecturilor necesare în programarea proiectului sau pentru bugete

Proiectat pentru managerii de proiect ocupati, ce vor sa utilizeze Microsoft Project Professional, acest curs va ajuta sa intelegeti rapid caracteristicile aplicatiei si modul de utilizare, pentru a-l putea utiliza imediat astfel incat să creaţi mult mai rapid Grafice de Executie eficiente si flexibile, folosind cele mai bune practici, sfaturi, trucuri şi instrucţiuni pas-cu-pas.


Acest curs explica în mod clar, concis şi simplist utilizarea Microsoft Project, un instrument care trebuie să poata sa fie folosit de orice Manager de Proiect.  Cursul nu te învaţă doar cum să utilizezi toate caracteristicile Microsoft Project, ci te învaţă si cum şi de ce trebuie să utilizezi caracteristicile software-ului atunci cand faci managementul proiectului. Pe scurt, te va face un manager de proiect mai bun.


Bine structurat si concis, acoperind in detaliu toate elementele importante necesare, Cursul Microsoft Project Professional cu Aplicatii in Constructii este un instrument perfect.  In cadrul cursului explicam nu doar “cum” ci raspundem si la intrebarea “de ce” atunci cand ne concentram pe tehnicile de planificare si modelare a proceselor tehnologice din constructii. Acest curs este ideal atat pentru Managerii de Proiect neexperimentati, pentru cei experimentati dar si pentru personalul auxiliar din ramura constructii.

Marius Gaitan Microsoft Project

Ing. Marius Gaitan, PMP, PMI-PBA este preşedinte si Senior Project Manager al EUROPROIECT ESTATE®, companie specializata, in consultanta, dezvoltare organizationala, training tehnic şi de formare în ramura constructii. Este inginer constructor, are o experienta de peste 30 de ani in constructii (proiectare, executie, expertiza, management si management de proiect), inclusiv utilizarea practica a tehnicilor de Project Management si Analiza de Business in organizatii. 
Beneficiind de experienta a peste 30 de ani in domeniul constructiilor (proiectare, planificare, executie si expertiza), peste 25 de ani in management si management de proiect, trainerul a creat impreuna cu echipa de la EUROPROIECT ESTATE® acest curs pentru utilizarea practica a aplicatiei Microsoft® Project Professional  in constructii.

Ing. Marius Gaitan  este certificat  PMP – Project Management Professional si PMI–PBA – Professional in Business Analysis de catre Project Management Institute PMI – USA,  este Membru al PMI – USA, este Trainer Certificat pentru cursuri de Management de Proiect, Portofoliu, Program, Risk Management si Microsoft Project.
 

In calitate de trainer cu o vasta experienta, începe cursul cu o imagine de ansamblu a elementelor de bază de management de proiect şi apoi se mută pe subiecte mai avansate, astfel încât să puteţi învăţa aria de cuprindere a ceea ce presupune un management de proiect de succes.

Dupa finalizarea acestui curs, veti putea să:

 • Înţelegeti măsurile necesare pentru a crea un plan de proiect

 • Modalitatea de configurarea Microsoft Project Professional

 • Modalitatea de definire a Calendarelor

 • Adăugarea de activitati (taskuri) şi organizarea acestora

 • Modalitatea de formatare a ecranului

 • Adăugarea precedentelor logice şi constrângerile

 • Utilizarea de Tabele, Vizualizări şi Filtre

 • Printarea de Rapoarte  

 • Înregistrarea şi monitorizarea progreselor proiectului

 • Crearea şi asignarea resurselor şi înţelegerea  impactului asupra taskurilor a diferitelor tipuri de efort (timp limitat si resurse limitate)

 • Analiza cerinţelor de resurse şi nivelarea unei programari

 • Actualizarea resurselor din proiect

 • Customizarea opţiunilor pentru proiect

 • Înţelegerea diferitelor tehnici de programare.

Curicula Cursului

Detalii tehnice

Cursul este în format audio-video, live online și este necesar ca fiecare participant să dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon. 

- Sistem de operare Windows

- Sistem de operare MacOS 

- Telefon mobil cu sistem de operare Android 

- Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

bottom of page