top of page

Manager de Cost pentru Dezvoltarea Proiectului

In Curs de Autorizare de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei

Ocupatie Noua in Romania - Cod COR 242122

Manager de Cost pentru Dezvoltarea Proiectului

In Curand - Rezerva un loc

Curs Live Online - Locuri Limitate

Acest program de formare este proiectat ca un manual complet pentru gestionarea eficientă a costurilor în cadrul proiectelor, indiferent de industrie. El oferă o perspectivă detaliată asupra fiecărui segment al procesului de proiect, de la identificarea componentelor esențiale - estimare, planificare, bugetare - până la dezvoltarea și alocarea pachetelor de lucru (Work Packages - WP), culminând cu livrarea produsului final.

În era globalizării și a competiției acerbe, controlul costurilor devine o necesitate imperativă pentru orice entitate orientată către succes. Acesta servește ca un pivot central, interconectând diversele funcții organizaționale — de la management și finanțe la achiziții, marketing și producție — facilitând astfel luarea deciziilor informate. Analizele efectuate de specialiști au indicat că o proporție semnificativă a eșecurilor organizaționale poate fi atribuită neimplementării unui sistem integrat de control al costurilor, precum și abordării greșite sau insuficiente a acestei componente critice.

Destinat profesioniștilor din toate sectoarele de activitate, acest curs se adresează celor implicați în gestionarea, executarea sau supervizarea proiectelor, oferind instrumente esențiale pentru adoptarea imediată a unui sistem robust de control al costurilor. Acesta reprezintă un avantaj competitiv pentru managerii executivi, managerii de proiect, inginerii de cost, precum și pentru orice altă persoană implicată în procesul de proiectare și implementare a proiectelor.

Cursul se remarcă prin aplicabilitatea sa largă, oferind modele, șabloane și ghiduri pregătite pentru utilizare imediată, care să simplifice și să eficientizeze procesul de control al costurilor. Unic prin structura sa clară și pragmatică, acest program educațional constituie o resursă valoroasă pentru cei care doresc să își îmbunătățească competențele în gestionarea eficientă a resurselor și în finalizarea cu succes a proiectelor.

În esență, cursul nostru este conceput pentru a satisface cerințele actuale și viitoare ale profesioniștilor din diverse industrii, oferind cunoștințele și instrumentele necesare pentru o gestiune competență a costurilor. Este un element crucial pentru cei care aspiră la excelență în administrarea proiectelor și la obținerea unor rezultate de înaltă calitate, în mod eficient și sustenabil.

Fiecare sectiune din cadrul acestui curs trateaza complet problemele abordate, finalizandu-se cu documente sablon, gata pentru utilizarea imediata. In unele sectiuni sunt prezentate metode eficiente pentru lucrul in echipa, modul practic de repartizare eficienta a rolurilor si responsabilitatilor participantilor, iar la finalul cursului sunt prezentate diagrame de flux, ce pot fi implementate cu usurinta in cadrul structurilor actuale ale organizatiilor si care pot fi utilizate imediat si urmarite pas-cu-pas.

Instrumentele și tehnicile sunt total independente de studiile de caz (practice) prezentate, acestea putand fi aplicate in orice organizație, indiferent de marime, sau de proiect.


Fiecare secțiune prezinta teorii, instrumente și tehnici, urmate de aplicarea lor practica. În acest fel, exista puncte de referință duble. Primul este o prezentare teoretica, în timp ce pentru al doilea sunt exemple din viața reală (proiecte reale), care se construiesc unul pe altul.


Procedurile și responsabilitățile definite opereaza la toate nivelurile organizatiei si a echipelor de management al proiectului, toate acestea fiind implicate în procesul de control al proiectului.  Coordonarea și controlul sistemului de management al costurilor și programului proiectului furnizeaza date precise și previzionare pentru proiect. Sistemul asigura inclusiv controlul managementului schimbărilor, identifica impactul posibil, menține sub supraveghere toate activitățile proiectului care afectează costul și programul prin rapoarte reale, pe baza parametrilor de stare ai proiectului.

Controlul Costurilor

Curicula Cursului

Cursurile de Project Management in Constructii organizate de
EUROPROIECT ESTATE sunt autorizate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii iar ocupatia Manager de Project este recunoscuta conform Catalogul Ocupatiilor din Romania, Cod COR 242122 si se finalizeaza cu Certificat de Manager de Cost pentru dezvoltare proiectului (ocupatie noua).

 
La absolvire, dupa sustinerea examenului final se elibereaza 
Certificatului de Absolvire pentru noua ocupatie introdusa recent

Manager de Cost pentru Dezvoltarea Proiectului


Diplomele impreuna cu Certificatele de Competenta obtinute in urma acestui curs sunt documente care se opereaza in Cartea de Munca (REVISAL) si va ofera posibilitatea angajarii si salarizarii corespunzatoare acestei calificari.

Certificare Europeana

Certificat acreditat de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, însoțit de suplimentul descriptiv al competențelor dobândite. Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (țări semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (țări nesemnatarea ale Convenției de la Haga).

Informatii suplimentare

Actele necesare pentru obținerea certificatului de absolvire: 

- Diplomă de studii superioare (copie)

- Act de identitate (copie)

- Certificat de naștere (copie)

- Certificat de căsătorie, în cazul schimbării numelui (copie)

- Dovada plății

Detalii tehnice

Cursul este în format audio-video, live online și este necesar ca fiecare participant să dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon. 

- Sistem de operare Windows

- Sistem de operare MacOS 

- Telefon mobil cu sistem de operare Android 

- Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

bottom of page