top of page

 Curs Management de Proiect in Constructii
pentru Arhitecti

(Parteneriat OAR Filiala Bucuresti)
Curs Autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei

Curs Autorizat Management de Proiect pentru Arhitecti Marius Gaitan PMP, PMI-PBA
Badge Arhitect de Proiect Certificat
Curs Autorizat Management de Proiect pentru Arhitecti OAR

22 Octombrie - 17 Decembrie 2024

(incepe pe data de 22 Octombrie 2024)

Curs Live Online

Cursul Project Management in Constructii pentru Arhitecţi a fost creat în vederea dezvoltării profesionale a arhitectilor din cadrul 

OAR – Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Bucuresti (vezi / click link) si se desfasoara conform

Acordului de Parteneriat incheiat intre EUROPROIECT ESTATE SRL si OAR Filiala Bucuresti.


Acest curs este un ghid ideal pentru arhitecţii care sunt implicati în procesul de realizare a unui proiect de construcţii, fiind deosebit de util pentru dezvoltarea abilitatilor si competentelor arhitectilor pentru ocupatia Project Architect. Cursul de Management de Proiect in Constructii pentru Arhitecti asigura cunostintele de certificare pentru ocupatia Manager de Proiect (Cod COR 242101)

Cursul de management de proiect in constructii pentru Arhitecti a fost actualizat in anul 2024, raspunde si la unele cerinte impuse de Autoritatile Contractante pentru contractele de achizitii publice si licitatiile postate in SEAP/SICAP dar si la provocarile proiectelor din domeniul privat fiind aliniat cu prevederile din CATUC – Codul Amenajarii Teritoriului, urbanismului si constructiilor.


Acest curs conţine informaţii esenţiale pentru profesioniştii în curs de formare si dezvoltare, precum şi strategiile în profunzime pentru veteranii din arhitectura. Cursul contine tehnici actuale probate si utilizate pe plan mondial dar si exemple din practica, prezentate din experienta indelungata a trainerilor EUROPROIECT ESTATE® - peste 40 ani in proiecte de constructii.

Certificatul "Certified Project Architect Professional", un reper al excelenței în Management de Proiect pentru Arhitecți, care vă oferă un avantaj distinctiv în cariera dumneavoastră.

Badge-ul "Certified Project Architect Professional", un simbol care marchează realizările dumneavoastră remarcabile și vă subliniază competențele și dedicarea.


Acoperind intreg Ciclul de Viata al proiectului, acest curs a fost dezvoltat pe baza celor mai bune practici utilizate astazi in industria constructiilor din intreaga lume.  Cursul contine tehnicile incluse de Project Management Institute PMI-USA (cea mai mare institutie mondiala pentru Project Management, ai carei membri suntem)  in ultima editie a Ghidului PMBOK® (A Guide to the Project Management Body of Knowledge), informatii critice pentru succesul proiectelor, aducand un plus de valoare atat organizatiei cat si fiecarei persoane instruite.


Clientul / Proprietarul cu apetit pentru dezvoltarea unei constructii, alături de un arhitect dedicat și atent și de antreprenor / constructorul contractor implicat, formează triunghiul care stă la baza unui proiect de succes. Dacă oricare dintre cei trei membri ai echipei nu își îndeplinește rolul, șansele proiectului sunt reduse, iar potențialele  beneficii ale acestuia devin aproape imposibil de atins. Din păcate nu reprezintă excepții situațiile în care aceste parteneriate nu funcționează, în care cel puțin una dintre cele trei părți lipsește din proces.


Deși clientul poate comunica zilnic atât cu arhitectul, cât și cu antreprenorul (existand contracte comerciale client-arhitect si client-antreprenor), de multe ori, colaborarea dintre arhitect și antreprenor (intre care nu exista nici un contract comercial) este în cele mai multe dintre cazuri lacunară și se degradează și mai mult pe măsură ce proiectul se dezvolta.

  • Care sunt ingredientele ce trebuiesc utilizate de catre un arhitect in vederea asigurarii succesului unui proiect?  

  • Cum implicăm clientii si antreprenorii în procesul de relationare cu arhitectul?

  • Cum putem aplica principiile mentalității deschise în a menține echidistantă relația client-arhitect-antreprenor?  

  • Cum poate asigura managementul de proiect crearea acestui parteneriat?

Acestea sunt doar cateva dintre temele tratate in acest curs.

Cursul Project Management in Constructii pentru Arhitecţi este un ghid ideal pentru arhitecţii care activeaza în procesul de realizare a unui proiect de construcţii. Aceasta abordare, privind administrarea proiectelor de constructii utilizand tehnicile si instrumentele de Project Management, va conduce pas-cu-pas, prin toate procesele unui proiect de constructii tipic - de la Initiere la Planificare, Executie, Monitorizare si Controlul executiei incluzand Inchiderea Proiectului asigurand anticiparea, evitarea şi administrarea riscurilor.


Managementul Proiectelor va asigura atat fundamentul cat si tehnicile si instrumentele pentru managementul fiecarei faze din cadrul Ciclului de Viata al unui proiect, in cadrul constrangerilor de cost, setarea de obiective in concordanta directa cu nevoile stakeholderilor, asigurand valoare pentru echipa Dvs. de Project Management, in vederea finalizarii lucrarilor, cu respectarea constrangerilor produse de incadrarea in durata si bugetul contractat, respectand calitatea si asigurand beneficiile scontate.


Project Management in Constructii pentru Arhitecţi este un curs ce contine modalitatile de utilizare a tehnicilor si metodelor de Project Management pentru Initierea, Planificarea, Conducerea Executiei, Monitorizarea si Inchiderea proiectelor de constructii. Cunostintele prezentate in cadrul cursului asigura reducerea in mod proactiv a problemelor potenţiale de construcţie, răspunzand în mod strategic la  evenimentele neprevăzute ce impacteaza proiectul.

Dupa absolvirea cursului (parcurgerea celor 10 module - cod EUR001ARH - EUR010ARH), toti cursantii primesc  Certificat de Absolvire iar in urma sustinerii examenului de Project Manager,  absolventii primesc Certificat de Project Manager recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei (ocupatia de Manager de Proiect - Cod COR: 242101).

Cursul este Autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei iar ocupatia Manager de Project este recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania , Cod COR 242101 iar ocupatia de Project Manager este recunoscuta  atat pe plan national cat si international (Certificatul de Manager de Proiect este recunoscut in toate tarile  din Uniunea Europeana).

Curicula Cursului

Cursurile de Project Management in Constructii organizate de
EUROPROIECT ESTATE sunt autorizate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii iar ocupatia Manager de Project este recunoscuta conform Catalogul Ocupatiilor din Romania, Cod COR 242101 si se finalizeaza cu Certificat de MANAGER DE PROIECT

 
La absolvire, dupa sustinerea examenului final
se elibereaza  Certificatului de Absolvire pentru ocupatia

Manager de Proiect


Diplomele impreuna cu Certificatele de Competenta obtinute in urma acestui curs sunt documente care se opereaza in Cartea de Munca (REVISAL) si va ofera posibilitatea angajarii si salarizarii corespunzatoare acestei calificari.

Certificare Europeana

Certificat acreditat de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, însoțit de suplimentul descriptiv al competențelor dobândite. Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (țări semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (țări nesemnatarea ale Convenției de la Haga).

Informatii suplimentare

Actele necesare pentru obținerea certificatului de absolvire: 

- Diplomă de licență / adeverință de absolvire (copie)

- Act de identitate (copie)

- Certificat de naștere (copie)

- Certificat de căsătorie, în cazul schimbării numelui (copie)

- Dovada plății

Detalii tehnice

Cursul este în format audio-video, live online și este necesar ca fiecare participant să dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon. 

- Sistem de operare Windows

- Sistem de operare MacOS 

- Telefon mobil cu sistem de operare Android 

- Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

bottom of page